Paradigma  Onderwijs  Bedrijfsleven  Interim  Projecten  Links  

Werk en leren combineren


Leren is heel simpel,
maar het moeilijkste wat er is
lijkt simpel leren.


Het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven zijn gescheiden werelden, die zelden elkaars taal spreken. Het bedrijfsleven heeft behoefte aan goed opgeleide vakmensen, die met initiatief en verantwoordelijkheid meedraaien in de beroepspraktijk. Toch lukt het scholen vaak niet om aan die vraag te beantwoorden; het is zo moeilijk om vanuit het klaslokaal de aansluiting met de ‘echte' wereld tot stand te brengen. Hoe nu verder?

Wij brengen vanuit jarenlange ervaring partijen samen en zoeken de symbiose tussen de belangen van leerlingen, studenten, bedrijfsleven en scholen. Wij begeleiden scholen en bedrijven naar nieuwe vormen van samenwerking, wat leidt tot uitdagende en bovenal praktijkgerichte leertrajecten, waarin we met echtheid de aansluiting tussen onderwijs en beroepspraktijk tot stand proberen te brengen. Leerlingen en studenten krijgen echte opdrachten en onderzoeken te verrichten in een zo echt mogelijke praktijkomgeving.

Uiteindelijk telt het resultaat: leerlingen voltooien hun opleiding met plezier en succes. Dat verschaft ze kennis, inzicht en vaardigheden met dito kansen op de arbeidsmarkt.